Logo Gemeente Apeldoorn
 

Onderzoek leefbaarheid 2024

 
 
 
Wie moet de vragenlijst invullen?
 
 

Aan wie wordt gevraagd de vragenlijst in te vullen?
Dit leefbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd in een gebied tussen het azc Deventerstraat en de omliggende winkelcentra. Uit de Basisregistratie Personen (BRP), het bevolkingsbestand van de gemeente, is een willekeurige steekproef getrokken van bewoners van dat gebied. Aan deze mensen vragen we om de vragenlijst in te vullen. De selectie is zo gemaakt, dat we voor alle buurten betrouwbare uitspraken kunnen doen. In de directe nabijheid van het azc worden relatief meer bewoners benaderd dan op iets grotere afstand. De selectie is een goede afspiegeling van de bevolking (vanaf 16 jaar) naar leeftijd, geslacht, buurt en huishoudenssituatie. Daarom is het belangrijk dat de vragenlijst wordt ingevuld door degene aan wie de brief is geadresseerd.
Dit onderzoek wordt enkele malen herhaald, maar steeds met een nieuwe steekproef.

Waarom is de brief aan een zoon of dochter in een gezin gericht?
De personen in de steekproef zijn willekeurig geselecteerd uit de Basisregistratie Personen, vanaf 16 jaar. Toeval bepaalt welk gezinslid is geselecteerd: een van de ouders/verzorgers of een van de nog thuiswonende kinderen vanaf 16 jaar. De mening van alle leeftijdsgroepen is voor ons erg belangrijk!

De persoon aan wie de brief is gericht kan deze niet invullen.
Het kan zijn dat de geadresseerde de vragenlijst niet kan invullen, bijvoorbeeld door ziekte, handicap of afwezigheid.

  • Is dit een tijdelijke situatie? Dan kan de geadresseerde de vragenlijst misschien later alsnog invullen. Dit is nog mogelijk tot en met 24 november 2024 (op papier) of 30 november 2024 (online).
  • Eventueel kan een huisgenoot de vragenlijst invullen samen met of voor de geadresseerde, dus met de antwoorden die de geadresseerde zou geven.
  • Anders kunt u de geadresseerde afmelden, zodat hij of zij geen verdere brieven meer ontvangt.

Ik ben onlangs verhuisd; wat nu?
We vragen u om de vragenlijst in te vullen voor de buurt die hoort bij het adres in de brief. De resultaten van dit onderzoek worden verwerkt per buurt.

  • Woont u inmiddels ergens anders? Beantwoord dan de vragen voor uw oude buurt.
  • Bent u pas verhuisd naar het adres dat in de brief staat? Beantwoord dan de vragen voor uw nieuwe buurt. Vragen die u niet kunt beantwoorden omdat u hier pas kort woont, kunt u overslaan.
NB Over deze vragenlijst versturen we maximaal drie brieven. Alle brieven worden verstuurd naar het adres waar u stond ingeschreven op 4 oktober 2024. Het is niet mogelijk dit adressenbestand tussentijds aan te passen. Daarvoor vragen wij uw begrip.

Ik heb geen brief ontvangen. Mag ik toch meedoen?
Als u geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u helaas niet meedoen. De willekeurig geselecteerde personen in de steekproef zijn een goede afspiegeling van de totale bevolking (vanaf 16 jaar) naar leeftijd, geslacht, wijk en huishoudenssituatie. Spontane deelnames zouden deze afspiegeling beïnvloeden, waardoor de resultaten minder bruikbaar zijn. Misschien zit u in de steekproef voor de volgende vragenlijst! Wilt u iets kwijt over de leefbaarheid of over het nieuwe azc, dan kunt u een mail sturen naar opvang@apeldoorn.nl

<<  Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen

Vindt u nergens een antwoord op uw vraag, stuur dan een e-mail naar apeldoorn@bewonersenquete.nl. U krijgt binnen 24 uur een reactie.